Невістка Оксана не відрізнялася своєю тактовністю та добротою. Вона могла критикувати Сергія у будь-якому місці, перед будь-ким. А от з Любою Сергій відчув себе достойним чоловіком, розумним та інтересним.

Сім’я мого брата розпалася після семи років шлюбу. Сталося це через його зраду. Я коли почула новину то була шокована. Думала, що вони знайдуть вихід інший, що він щиро розкається, адже в сім’ї росте донька. Та вони так і не змогли помиритися. Брат говорить, що не впевнений чи хоче зберігати шлюб, хоча й стверджує, що дружину кохає. А та жінка з якою зрадив просто випадкова знайома.

Я почала розпитувати Сергія, що стало причиною. Адже жили вони відносно нормально, ніколи не чула, щоб у них були гучні скандали. Загалом жили як всі сім’ї. Спочатку брат не хотів нічого пояснювати, сказав, що така його доля. Але я не вгавала, адже, крім того, що прожив з дружиною так довго, дитина ж є, то потрібно за неї думати. Сергій сказав, що він від доньки не відмовився, буде її утримувати, та спілкуватися при кожній нагоді.

Коли пристрасті вляглися, то я запитала, коли ж брат познайомить з новою обраницею. Він здивувався, сказав, що немає з ким знайомити. Після цього брат пояснив, що зрадив з клієнткою своєї фірми. Та жінка була випадковою знайомою, таких у нього кожний тиждень повно. Але зачепила вона його своєю легкістю та добротою. На відміну від усіх жінок, що він зустрічав у своєму житті, Люба нічого не вимагала, не намагалася показати яка вона розперекрасна та надрозумна. Вона була проста і душевна. А ще вона говорила йому який він хороший спеціаліст, в той час коли дружина говорила, що дурнішої професії ніж в нього не існує. Люба відмітила яка в нього екстравагантна краватка, що він не боїться бути помітним, а дружина сказала, що він схожий на страховище. Люба відмітила його тонкий гумор, а дружина сказала, що від його жартів клоуни б оніміли. І ще багато чого не на користь дружини.

Я задумалася, дійсно невістка Оксана не відрізнялася своєю тактовністю та добротою. Вона могла критикувати Сергія у будь-якому місці, перед будь-ким, не важливо чи то її батьки, чи наші з Сергієм. Вона не зважала на те, що він неодноразово просив її не розмовляти так з ним. Вона брала його слова і ними ж його діймала. Але я думала, що саме характер Оксани колись покорив Сергія.
Виявилося, що так і було спочатку, брату сподобалася дівчина, що за словом в кишеню не полізе. Але одне діло коли ви ще молоді і просто проводите час разом у колі друзів, а інше коли ви живете разом. За ці сім років Оксана зробила з нього невпевненого чоловіка. А от з Любою Сергій відчув себе достойним чоловіком, розумним та інтересним.

Коли я запитала де ж ця Люба, Сергій знизив плечима. Вони не мали розвивати ці стосунки, просто сталося те, що сталося. Закінчився контракт і кожен почав існувати окремо. Сергій каже, що він і досі кохає свою дружину, але не готовий терпіти те, що терпів сім років.
Тепер я перестала засуджувати брата. Я зрозуміла, що люди не дарма з’являються в нашому житті, можливо, й ця Люба була послана долею, щоб Сергій згадав, що відносини можуть бути іншими. А ще тепер я аналізую, чи бува, не перегинаю палицю з претензіями до свого чоловіка. А то ще й він зустріне якусь таку Любу. Виявляється чоловікам не менше ніж жінкам потрібні компліменти та підтримка.